به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محمود ملک دار، صبح امروز طی سخنانی در دومین نشست هم اندیشی معاونان امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه سراسر کشور که در سالن جلسات مرکز خدمات حوزه های علمیه برگزار شد، با اشاره به مطلب فوق تصریح کرد:عدم هماهنگی میان نهادهای حوزوی یکی از آسیب هایی است که باعث موازی کاری هایی در حوزه شده و به این طریق ضرر به حوزویان و نیز بیت المال وارد شده است.
وی همچنین افزود: در این خصوص در شورای عالی حوزه های علمیه، پیشنهادات خوبی مطرح شده و امیدواریم که با اتخاذ تصمیمات مناسب، شاهد تقویت هماهنگی در نهادهای حوزوی باشیم و در ضمن در بحث بودجه نیز دریافت ها به شکل متمرکز از طریق شورای عالی صورت گیرد.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه ادامه داد: یکی دیگر از ضعف ها این است که مراکز تصمیم گیری در رابطه با حوزه زیاد است که این مساله کار مدیران استانی را دشوار کرده است.
وی همچنین با تاکید بر لزوم توجه کامل به نظرات و دیدگاه مراجع معظم تقلید در اداره حوزه های علمیه تاکید کرد: متاسفانه شاهد هستیم که بعضا دخالت هایی در حوزه از سوی افرادی غیر از مراجع تقلید صورت می گیرد که این هم خود یک آفت به شمار می آید.
حجت الاسلام و المسلمین ملک دار گفت: وجود اختلاف سلایق بسیار در مسایل حوزوی به ویژه در استان ها نیز تا حدودی موجب برخی دشواری ها در اداره امور شده است چرا که این اختلافات، آثار تخریبی برای حوزه های علمیه به همراه دارد.
وی در ادامه با ابراز خرسندی از راه اندازی سایت معاونت امور طلاب در راستای اطلاع رسانی بهتر در امور اداری استان ها ابراز داشت: در زمینه بحث تجمیع و دسته بندی آمار و اطلاعات حوزویان و نیز اجرای طرح عمره خانوادگی طلاب کارهای بسیار خوبی شده به گونه ای که 4 کاروان عمره برای استان قم در نظر گرفته شده و ظرف چند روز آینده نیز ، سهمیه استان های دیگر اعلام می شود.
وی اضافه کرد: همچنین هم اکنون با توجه به کار زیاد و نیروی کم در استان ها، امکان جذب سرباز طلبه و نیز نیروهای سرباز امریه فراهم شده است که امیدواریم معاونان محترم در این رابطه اقدامات و پیگیری های لازم را انجام دهند.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از رویکرد شورای عالی حوزه های علمیه در راستای حل مشکلات حوزه های علمیه استان ها بیان داشت: از این طریق خوشبختانه بخشی از تحولی که مد نظر مقام معظم رهبری بوده محقق شده هر چند که معتقدیم این اندازه کافی و مطلوب نیست اما با این حال اگر قضاوت منصفانه ای داشته باشیم، متوجه می شویم که هم در جهت ساختاری و هم محتوایی کارها و اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.
وی افزود: به تعبیر مدیر محترم حوزه های علمیه، تشکیل مراکز مدیریت و نیز شوراهای استانی حوزه ، به نوعی شبه معجزه ای بود که رخ داد.
حجت الاسلام و المسلمین ملک دار خاطرنشان کرد: با وجود ضعف هایی که وجود داشت اما آن چه مهم است این که اولین قدم در استان ها خوب برداشته شد.
وی با اشاره به این که از جهت محتوایی هم در بخش های آموزش، پژوهش، تبلیغ و غیره حوزه ظرف یکی دو سال گذشته تحولات خوبی شکل گرفت، گفت: طبعا ما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و با این حال، جلب رضایت خاطر مراجع معظم تقلید و نیز اعضای محترم شورای عالی از روند امور مدیریتی حوزه حاکی از آن است که گام های خوبی در این باره برداشته شده است.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با اشاره به اجرای موفقیت آمیز طرح جدا سازی امور ستادی از امور صفی حوزه های علمیه طی دو ماه اخیر اظهار داشت: در حال حاضر یکی از مشکلات اصلی حوزه ، کمبود منابع مالی به ویژه در استان ها است.
وی تصریح کرد: انتظار ما برای دریافت بودجه های دولتی موجب آسیب پذیری ما شده است که این امر خود منافات با شان و عزت روحانیت و حوزه ها دارد.
وی افزود: در این راستا خوشبختانه در شورای عالی و نیز شورای معاونان حوزه پیشنهادات و طرح های خوبی ارایه شده تا انشاالله با تدوین و اجرای یک طرح جامع، این مشکلات تا حدود زیادی مرتفع شده و حوزه بتواند از جهت مالی روی پای خود بایستد.
خبرنگار:یوسف شعبانعلی